About me About me

About me

About me

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985.

Σε όλη μου τη ζωή, πατάω με το ένα πόδι στην Αθήνα, και με το άλλο στις Βρυξέλλες. Εκπροσωπώ δηλαδή έναν απόδημο ελληνισμό «νέας γενιάς», που χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και των ευκαιριών που αυτή δημιούργησε. Αλλά και της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, που ώθησε δεκάδες χιλιάδες νέες/νέους της γενιάς μου να συνδέσουν το προσωπικό τους ταξίδι στη ζωή με το εξωτερικό.

 

Βρυξέλλες…

Στα 15 μου, μετακόμισα στην «πρωτεύουσα της Ευρώπης». Εκεί, στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, μαζί με δεκάδες παιδιά από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, τελείωσα το σχολείο. Μια εμπειρία ανεκτίμητη για μία έφηβη κοπέλα από την Ελλάδα, που μου άνοιξε τους ορίζοντες και με έκανε να σέβομαι βαθιά κάθε κουλτούρα. Αξίες που έκτοτε αποτελούν πυξίδα στη ζωή μου.

Εκεί επέστρεψα για το Μάστερ μου, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, θέλοντας να επεκτείνω τις βασικές μου νομικές σπουδές σε ένα αντικείμενο που αποτελούσε προσωπικό μου βίωμα: στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ξεκίνησα την καριέρα μου, κάνοντας πρακτική στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, σχεδόν 12 χρόνια μετά, εργάζομαι ως νομικός στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως «τεχνοκράτης των Βρυξελλών», παρακολουθώ και αξιολογώ την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων, στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Πέρα από την καθημερινότητα εντός γραφείου, Συχνά ως επικεφαλής ελέγχων σε υπουργεία και

Πριν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ για περίπου δύο χρόνια με μερικές από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο (στον οργανισμό BSA, The Software Alliance), και να παρέχω συμβουλές σε τεχνολογικούς κολοσσούς για το πως να συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ηλεκτρονικού εμπορίου κτλ.

Νωρίτερα, εργάστηκα για έξι χρόνια ως νομική σύμβουλος σε ευρωβουλευτές της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εργάστηκα για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) και το νομοθετικό πακέτο ασύλου και μετανάστευσης. Δύο τομείς πολιτικής με τεράστια σημασία για το παρόν αλλά και το μέλλον, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

 

Ελλάδα…

Και η Ελλάδα; Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου.

Τελειώνοντας το σχολείο, το 2003, μπήκα στη Νομική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και επέστρεψα στην Αθήνα για σπουδές. Έκανα Erasmus το 2007, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι – πάλι η Ευρώπη – και έγινα μέλος της ELSA Greece (Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας). Το 2010 έδωσα εξετάσεις, πήρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έκτοτε είμαι δικηγόρος Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, όπως πολλοί φοιτητές, εργαζόμουν σε διάφορες δουλειές για μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία: σε κατάστημα με ρούχα, σε εταιρείες προώθησης προϊόντων κτλ.

Το Μάιο- Ιούνιο του 2022 εκλέχθηκα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου. Είμαι επίσης μέλος της προεδρίας του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

 

Τι άλλο κάνω;

Ταξιδεύω πολύ! Eιδικά σε μέρη πολύ διαφορετικά από αυτά που μου είναι γνώριμα (Καμπότζη, Λάος, Μποτσουάνα, Ζάμπια, Γουατεμάλα).

Λατρεύω τη φύση, και προσπαθώ να βρω πάντοτε τρόπους να γνωρίσω το μεγαλείο της: έτσι ερωτεύτηκα τις καταδύσεις και τις πεζοπορίες.

Μου αρέσουν τα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ (Sonar, Rock Werchter, Primavera).

Είμαι μέλος του συμβουλίου του μεταπτυχιακού προγράμματος «PILC» του ελεύθερου πανεπιστημίου Βρυξελλών (Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο) και υπότροφος του ιδρύματος Bertelsmann.

Μιλάω αγγλικά και γαλλικά, και προσπαθώ να μάθω και ιταλικά.